luni, 16 decembrie 2013

EMBOSAREA

Embosarea este tehnica de modificare a suprafetei suportului de hartie de diferite dimensiuni, astfel incat sa adauge calitati sculpturale si dimensionale acesteia prin reliefarea anumitor detalii, creindu-se astfel un efect special de tip basorelief.
Deseori utilizat impreuna cu serviciul de imprimare folio, embosarea este un proces care foloseste presiunea aplicata pe partea din spate a materialului, modificandu-i suprafata si dandu-i un aspect tri-dimensional cu efect ridicat sau un aspect in relief.

 In general, embosarea este un procedeu des folosit pentru a atrage atentia sau pentru a reda un contrast textural de calitate pe suportul folosit. Suportul de hartie este reliefat, astfel incat sa redea o atentie distincta, captand in felul acesta privirea consmatorilor, produsul finit va avea impact la prezentare.
 Debosarea este termenul utilizat pentru a descrie procedeul opus sau efectul opus embosarii, si implica aplicarea unei presiuni pe partea din fata a suportului de hartie fortand materialul in jos fata de suprafata hartiei.
Desi nu este la fel de raspandita ca embosarea, debosarea este folosita ocazional pentru a evidentia un efect diferit sau o aparitie cu o anumita tema.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu